U wilt in het algemeen meer weten over winterbanden, de regels omtrent winterbanden in het buitenland, wanneer u het beste kunt gaan rijden op winterbanden en welke winterbanden u het beste kunt kopen. Op onze website kunt u meer informatie vinden over bovenstaande zaken en meer.

"... winterbanden met velg kopen..."

Bent u op zoek naar inhoudelijke informatie over winterbanden, het aanbod op de huidige markt en aan welke voorwaarden winterbanden moeten voldoen? Dan bent u bij ons aan het goede adres, want wij gaan wat dieper in op deze materie en proberen u zo te helpen met het maken van de juiste keuze.

Goedkope winterbanden met velg

Een winterband met velg geniet niet van dezelfde uitstraling zoals we dat gewend zijn van een zomerband. Dat heeft als voornaamste reden dat winterbanden andere prioriteiten hebben. Ze moeten goed tegen de kou kunnen en moeten zorgen voor extra grip onder barre omstandigheden. Wilt u het aanbod stalen velgen bekijken? ga naar de webshop

Stalen velgen

Wanneer u winterbanden gaat kopen met velgen dan zult u waarschijnlijk uitkomen bij banden met stalen velgen. Hoewel de stalen velgen er wellicht niet zo mooi uitzien als hun collega’s de lichtmetalen velgen. Heb je er wel een hele goede vriend bij. Want stalen velgen kunnen veel beter tegen de kou dan lichtmetalen velgen. De combinatie winterbanden met stalen velgen is dan ook al gauw gemaakt. Stalen velgen zijn over het algemeen in de kleur zwart te krijgen en heel soms is het mogelijk een stalen velg in het zilver te krijgen. De standaard maten voor stalen velgen zijn 14 inch, 15 inch en 16 inch. Wanneer u een kleine auto heeft zult u wellicht 13 inch stalen velgen nodig hebben. Voor de grotere auto’s en voor bussen zullen 17 inch stalen velgen gemonteerd moeten worden.

Wat zijn de voordelen van stalen velgen?

Stalen velgen kunnen erg goed tegen de kou, maar kunnen ook erg goed tegen pekel. In de winter wordt er namelijk gebruik gemaakt van strooizout om de wegen sneeuw en ijsvrij te maken. Hoewel zout daar wel erg goed voor is, tast het onze auto’s en onze lichtmetalen velgen aan. Stalen velgen zijn daar een stuk minder gevoelig voor. Het pekel trekt namelijk, in tegenstelling tot de lichtmetalen velgen, niet in de stalen velgen. Wanneer u toch lichtmetalen velgen wilt gebruiken is het zaak dat u de velgen zo schoon mogelijk houdt. Dat wil zeggen dat u dus veel meer onderhoud aan uw auto moet doen als u wilt dat de velgen zonder kleerscheuren door de winter rollen.

Wat kosten stalen velgen?

Stalen velgen zijn op dit moment nog een stuk goedkoper dan lichtmetalen velgen. Niet per se in aanschaf, maar het kost wel minder geld qua onderhoud. Daarnaast is het ook goedkoper om stalen velgen te produceren en kosten ze dus over het algemeen ook minder in aanschaf. Een stalen velg kunt u met of zonder wieldoppen aanschaffen, maar dat is aan u. Daar zullen de kosten in elk geval niet door worden beïnvloed.