U wilt in het algemeen meer weten over winterbanden, de regels omtrent winterbanden in het buitenland, wanneer u het beste kunt gaan rijden op winterbanden en welke winterbanden u het beste kunt kopen. Op onze website kunt u meer informatie vinden over bovenstaande zaken en meer.

"... winterbanden met velg kopen..."

Bent u op zoek naar inhoudelijke informatie over winterbanden, het aanbod op de huidige markt en aan welke voorwaarden winterbanden moeten voldoen? Dan bent u bij ons aan het goede adres, want wij gaan wat dieper in op deze materie en proberen u zo te helpen met het maken van de juiste keuze.

Tweedehands winterbanden met velg

Tweedehands is alles te koop en met name voor de automarkt is het een ware goudmijn geworden. Losse spiegels, bekleding, hoedeplanken en natuurlijk ook tweedehands winterbanden met velg. Vaak gaat het niet om een hele gekke prijs en dat is gunstig. Daarnaast is het ook handig om zelf uw eigen spullen tweedehands te verkopen. Zo kunt u spullen die op zolder liggen verkopen en heeft u zowel de zolder leeg als wat extra geld in het vuistje. Tweedehands banden worden op vrij grote schaal verhandeld en daarmee wisselen de winterbanden ook regelmatig van eigenaar. Dat kan een hoop geld besparen, maar is ook direct waar het ‘gevaar’ ligt. Want wanneer u geld wilt besparen, moet u niet inleveren op de veiligheid. Geld besparen is een gemeen goed in Nederland, maar we hebben er niks aan als we uit de bocht vliegen als gevolg van té veel willen besparen. Bespaar dus niet op de veiligheid van u en uw passagiers door uw auto te voorzien van te oude winterbanden.

Waar let u op als u tweedehands winterbanden met velg gaat kopen?

  • U let allereerst op de algemene staat waarin de winterbanden zich verkeren. Zijn de banden veel versleten of zijn ze zo goed als nieuw? Dat zijn in elk geval erg belangrijke punten, gezien het feit dit aangeeft hoe lang de banden nog mee kunnen en of ze voldoen aan de veiligheidsnormen.
  • Is de profieldiepte nog ruim binnen de gestelde normen? Moet u de banden op korte termijn afschrijven? Is dat iets wat u niet erg vindt of wilt u toch winterbanden die nog een aantal jaar mee kunnen. Het is dus een vraag die u zult moeten stellen. Wil ik de auto alleen voor deze winter rijklaar hebben, alleen voor de wintersport of toch voor een aantal jaar.
  • Waarom wil de huidige eigenaar de winterbanden verkopen? Heeft hij of zij bijvoorbeeld de verkeerde maat banden gekocht én nog belangrijker. Passen de banden wel onder uw auto? Houdt rekening met het gewicht van de auto, de bandenmaat van de zomerbanden die op dit moment onder uw auto zijn gemonteerd.
  • Hoe zijn de velgen onderhouden en passen de velgen zowel qua uiterlijk als qua formaat onder uw auto?

Als u voor tweedehands winterbanden gaat, is het raadzaam u af te vragen wat het precieze doel is met de winterbanden. Gaat u ze slechts gedurende een korte periode gebruiken (denk dan aan wintersport) of gaat u ze alleen voor de winter in Nederland gebruiken? Wellicht wilt u de banden volgend jaar ook weer gaan gebruiken. Zijn de banden tot die tijd te vertrouwen of moet u dan opnieuw winterbanden aanschaffen? Is het in dat geval dan niet voordeliger om te investeren in nieuwe winterbanden met velg?

Het zijn de vragen die u kunt stellen om geld te kunnen besparen én om te bekijken of u toch beter nieuwe winterbanden kunt kopen.