U wilt in het algemeen meer weten over winterbanden, de regels omtrent winterbanden in het buitenland, wanneer u het beste kunt gaan rijden op winterbanden en welke winterbanden u het beste kunt kopen. Op onze website kunt u meer informatie vinden over bovenstaande zaken en meer.

"... winterbanden met velg kopen..."

Bent u op zoek naar inhoudelijke informatie over winterbanden, het aanbod op de huidige markt en aan welke voorwaarden winterbanden moeten voldoen? Dan bent u bij ons aan het goede adres, want wij gaan wat dieper in op deze materie en proberen u zo te helpen met het maken van de juiste keuze.

Winterbanden in Duitsland en Zwitserland

Winterbanden worden niet alleen steeds belangrijker, ze worden ook steeds populairder. Ze zijn steeds meer in trek omdat automobilisten zo veilig mogelijk willen rijden. Daarnaast heeft het verplicht stellen van winterbanden ook een grote rol gespeeld in deze groeiende markt. Winterbanden hebben hun nut al bewezen door beter te presteren in winterse omstandigheden dan hun zomerse collega’s. Toch is het gebruik van winterbanden in Nederland niet bij de wet verplicht, maar dat is in Duitsland en Zwitserland wel anders. Daar zijn er regels opgesteld omtrent het gebruik van winterbanden. Doordat winterbanden, met name in Duitsland, verplicht zijn. Kan het voor ons als Nederlandse toerist ook lastig worden gemaakt, want het verplicht rijden op winterbanden in de winter is niet alleen verplicht voor de Duitsers zelf. Die regel geldt voor élke weggebruiker in Duitsland. Rij je binnenkort naar Duitsland? Veel Duite steden hebben milieuzones ingesteld. Hierdoor is een milieusticker in Duitsland verplicht als je met de auto het centrum van deze steden inrijdt. De milieusticker wordt toegewezen aan de hand van de vervuilingsgraad van je auto. Als je er op tijd bij bent kun je hier in Nederland een duitse milieusticker aanschaffen. Bestel hier een duitse milieusticker

Winterbanden in Duitsland

In Duitsland is iedereen verplicht om de auto te voorzien van winterbanden in de winter. Dat wil zeggen dat niet alleen de Duitsers zelf verplicht zijn en bekeurd kunnen worden, ook wij als toerist kunnen daar een flinke boete voor krijgen. Bovendien is het gewoon verstandig om winterbanden onder de auto te hebben tijdens de winter. Dat is niet alleen beter voor onze portemonnee qua boetes, maar ook qua veiligheid. We kunnen spreken van winterse omstandigheden als er ijs, sneeuw, ijzel of sneeuw modder op de weg ligt. Hoewel het in Duitsland verplicht is om op winterbanden te rijden, is er geen periode aangegeven wanneer dit verplicht is. Het is dus erg verstandig om het weer in de gaten te houden als u graag naar Duitsland toe wilt. Hetzij voor boodschappen, hetzij voor vakantie. In Duitsland mag u op winterbanden rijden die een sneeuwvlok symbool hebben, M+S banden, maar ook all-weather banden. Het gaat bij de Duitsers niet enkel om de winterbanden, maar ook ruitenwissers, koelvloeistof en ruitensproeier die verplicht zijn in de winter.

Winterbanden in Zwitserland

In Zwitserland is er niet écht een regelgeving als het gaat om het verplicht rijden op winterbanden. Wel worden de winterbanden sterk aangeraden in het land. Gebruikmaken van sneeuwkettingen is wel verplicht wanneer de situatie op de weg daar om vraagt. Ook langs de weg staan op bepaalde wegen in Zwitserland een bord waarop het symbool van de sneeuwketting staat. Wanneer u een dergelijk bord passeert en er ligt sneeuw op de weg bent u verplicht de sneeuwkettingen om de banden te bevestigen. Wanneer u in Zwitserland met sneeuwkettingen rijdt is de maximumsnelheid vastgesteld op 50 kilometer per uur. Het gebruik van sneeuwkettingen is verboden in de Selisbergtunnel, de St. Gotthardtunnel én de San Bernardinotunnel.

Voordat u op vakantie of op doortocht naar of door een van bovenstaande landen gaat is het zaak dat u voldoende informatie inwint over deze regels. Een boete in het buitenland zult u namelijk direct contant moeten betalen. Vervolgens moet u direct voor winterbanden zorgen en dat kan dus een duur en langdradig proces worden. Ga goed voorbereid weg en voorkom onnodig problematiek.