U wilt in het algemeen meer weten over winterbanden, de regels omtrent winterbanden in het buitenland, wanneer u het beste kunt gaan rijden op winterbanden en welke winterbanden u het beste kunt kopen. Op onze website kunt u meer informatie vinden over bovenstaande zaken en meer.

"... winterbanden met velg kopen..."

Bent u op zoek naar inhoudelijke informatie over winterbanden, het aanbod op de huidige markt en aan welke voorwaarden winterbanden moeten voldoen? Dan bent u bij ons aan het goede adres, want wij gaan wat dieper in op deze materie en proberen u zo te helpen met het maken van de juiste keuze.

Wanneer kan ik het beste op winterbanden rijden?

Zodra het winter wordt kunt u het beste gaan rijden met winterbanden en hoewel het niet verplicht is in Nederland, is het wel sterk aan te raden. Het is niet alleen veiliger voor u, het is ook veiliger voor uw passagiers en uw mede weggebruikers. Er is geen specifieke periode aangegeven om uw auto te voorzien van winterbanden, maar een eenvoudig ezelsbruggetje leert ons dat zodra de letter ‘R’ in de maand te vinden is. Het tijd wordt voor de winterbanden om hun werk te gaan verrichten.

Regels omtrent winterbanden in het buitenland

In elk land zijn weer andere regels, of juist geen regels, omtrent het gebruik van winterbanden. Er zijn landen bij, zoals Duitsland, waar winterbanden verplicht zijn zodra we kunnen spreken van winterse omstandigheden. Met winterse omstandigheden wordt over het algemeen bedoeld dat er ijs, sneeuw, ijzel of sneeuw modder op het wegdek ligt. Het is dus raadzaam om de weersomstandigheden in de gaten te houden alvorens u naar Duitsland of naar een ander land waar winterbanden verplicht zijn gaat.

Wilt u de exacte regels weten van een specifiek land? Neem dan contact op met de autoriteiten van het land waar u heen wilt. Zij kunnen u specifiek uitleggen aan welke voorwaarden u moet voldoen om veilig en zonder bekeuringen door het land te reizen.

Boete in het buitenland bij geen winterbanden

Als u niet op winterbanden rijdt in de winter, in het buitenland. Dan is het mogelijk dat u een boete krijgt of zelfs strafrechtelijk kan worden vervolgd. Ook kunt u aansprakelijk worden gesteld wanneer u betrokken bent bij een ongeval. Wanneer u geen winterbanden onder uw auto hebt in een dergelijk geval wordt dit meegenomen in de schuldbepaling door de rechter.

Gaat u naar Duitsland?

Vergeet dan ook de milieusticker niet. In Duitsland is de milieusticker verplicht als je met de auto een milieuzone inrijdt. De milieusticker wordt toegewezen aan de hand van de vervuilingsgraad van je auto. Als je er op tijd bij bent kun je hier in Nederland een duitse milieusticker aanschaffen. Bestel hier een duitse milieusticker

Wat zijn de voordelen van winterbanden?

Een winterband zorgt ervoor dat u zoveel mogelijk grip heeft wanneer er sneeuw of ijzel op de weg ligt. Ook bij natte wegen of wanneer de temperatuur simpelweg onder de 7 graden Celsius ligt zorgt de winterband voor meer grip en een betere wegligging. De winterband weet dit te realiseren doordat het rubber soepel blijft bij lage temperaturen. Winterbanden in combinatie met stalen velgen zorgen voor een goed team dat als enige doel heeft uw auto zo goed mogelijk op de weg te houden bij winterse omstandigheden. Naar schatting is dit een verschil van gemiddeld 30%. Daar kunt u mee thuis komen!

Let er op dat uw winterband ten minste 4 millimeter profieldiepte heeft om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer.