U wilt in het algemeen meer weten over winterbanden, de regels omtrent winterbanden in het buitenland, wanneer u het beste kunt gaan rijden op winterbanden en welke winterbanden u het beste kunt kopen. Op onze website kunt u meer informatie vinden over bovenstaande zaken en meer.

"... winterbanden met velg kopen..."

Bent u op zoek naar inhoudelijke informatie over winterbanden, het aanbod op de huidige markt en aan welke voorwaarden winterbanden moeten voldoen? Dan bent u bij ons aan het goede adres, want wij gaan wat dieper in op deze materie en proberen u zo te helpen met het maken van de juiste keuze.

Hoe verwissel ik mijn winterbanden?

Het verwisselen van autobanden kunt u prima zelf en het zou een hoop geld besparen als u dit zelf zou kunnen realiseren. Want als u het bij een garage laat doen dan kost het u al gauw 15-50 euro per band. Dat is gemakkelijk besparen als u zelf de tijd neemt om het even te leren. Is dit toch iets wat u liever laat doen? Maak dan hier een afspraak bij u in de buurt.

Voordat u de winterband gaat vervangen moet u hiervoor een rustige en ruimtelijke plek voor kiezen. Zorg ervoor dat u droog staat, dat werkt immers wel zo prettig. Denk bijvoorbeeld aan uw garage, onder de carport of op een droge dag op de parkeerplaats. Zorg er in elk geval voor dat u genoeg ruimte om u heen hebt zodat u eenvoudig kunt bewegen en al het benodigde goed om u heen kunt leggen.

De benodigde spullen klaar leggen, dan moet u denken aan de winterbanden, de krik en de diverse sleutels om het wiel los te draaien.

Nu volgen de stappen om de oude band los te halen en de winterband te monteren:

  1. Draai de wielbouten lichtelijk los

Alvorens u de auto opkrikt kunt u het beste de wielbouten al wat los draaien. U doet dit omdat, wanneer de band los van de grond is, mee kan gaan draaien wanneer u de bouten los wil gaan draaien. Wanneer uw garage de bouten te vast hebben gedraaid met een slagmoersleutel dan is het niet verstandig om zelf verder te gaan met het verwisselen van de banden. U kunt de wielbouten namelijk zonder soortgelijk gereedschap meestal niet zelf losmaken.

  1. Draai alle bouten er helemaal uit

U plaatst de krik volgens de instructies bij de krik onder de auto. Over het algemeen is dit plusminus 20 centimeter van het betreffende wiel af. Zorg ervoor dat de krik op een solide ondergrond gepositioneerd is. Zo kan de auto niet van de krik afschieten, veiligheid blijft en staat voorop. Wanneer de krik onder de auto is geplaatst kunt u de auto omhoog krikken tot gewenste hoogte.

  1. Verwissel het wiel en draai de slotbouten aan

Verwissel het huidige wiel om met de winterband en draai de bouten er gedeeltelijk in. Draai ze er nog niet strak in. Draai de bouten er stukje bij beetje in zodat de winterband er netjes en recht onder de auto komt te zitten. Als u de bouten er toch te strak in draait dan wordt het in draaien van de rest van de bouten lastig én komt het wiel er scheef onder te hangen. Controleer na het vastdraaien van de bouten alles nog een keer voor de zekerheid.

  1. Draai de krik weer naar beneden en verplaats deze

Zodra u een band hebt verwisseld kunt u op naar de volgende. Herhaal de stappen 1 tot en met 3 tot u alle banden hebt verwisseld.

Wanneer de banden verwisselen?

Een exacte datum kunnen we niet geven, maar het is verstandig om de banden te verwisselen zodra de temperatuur is gezakt tot onder 7 graden Celsius.