U wilt in het algemeen meer weten over winterbanden, de regels omtrent winterbanden in het buitenland, wanneer u het beste kunt gaan rijden op winterbanden en welke winterbanden u het beste kunt kopen. Op onze website kunt u meer informatie vinden over bovenstaande zaken en meer.

"... winterbanden met velg kopen..."

Bent u op zoek naar inhoudelijke informatie over winterbanden, het aanbod op de huidige markt en aan welke voorwaarden winterbanden moeten voldoen? Dan bent u bij ons aan het goede adres, want wij gaan wat dieper in op deze materie en proberen u zo te helpen met het maken van de juiste keuze.

Wat zijn de voor- en nadelen van de winterband met stalen velgen?

Winterbanden zijn zowel met velg als zonder velg te verkrijgen. Over het algemeen worden onze auto’s allemaal voorzien van mooie lichtmetalen velgen, maar in de winter is dat niet verstandig. Door de kou en door het strooizout worden de lichtmetalen velgen flink aangetast. Dat heb je niet met de stalen velgen die uiterst geschikt zijn voor de winterse periode.

Wat zijn de voordelen van winterbanden met stalen velgen?

  1. De winterbanden hoeven niet constant te worden verwisseld. U kunt in de winter de winterbanden met velg onder uw auto (laten) zetten en in de zomer eenvoudig de zomerbanden weer onder uw auto (laten) zetten.
  2. De velgen ondervinden geen schade door pekel.

Wat zijn de nadelen van winterbanden met stalen velgen?

  1. U bent iets duurder uit doordat u naast de winterbanden ook velgen aanschaft.
  2. Het lijkt iets minder mooi dan wanneer u lichtmetalen velgen onder uw auto heeft.

Als u zelf winterbanden wilt monteren onder uw auto dan is dat eenvoudiger om te realiseren wanneer de winterbanden al om de velgen zitten. Het laten verwisselen van de banden is ook een optie, maar kost wel elke keer geld. De monteur doet dit natuurlijk ook niet gratis. Wanneer u zelf uw winterbanden omwisselt dan kunt u het geld relatief eenvoudig terugverdienen. Wanneer u het wisselen van banden en het uitbalanceren van banden laat doen bij de garage, dan kost dit al snel 15 euro per band of meer. Als u zelf echter geen kaas hebt gegeten van het verwisselen van autobanden is het aan te raden hier niet op te besparen bij de garage.

Afhankelijk van de maat en de prijs van de stalen velgen en de winterbanden kunt u door veelal zelf te doen de kosten na plusminus 4 winters terugverdienen. De winterband hoeft namelijk niet élke winter opnieuw in de velg gehesen worden. Het is wel verstandig om zelf voor opslagruimte te zorgen. Dit is ook mogelijk bij sommige garages, maar dat kost natuurlijk extra geld.