U wilt in het algemeen meer weten over winterbanden, de regels omtrent winterbanden in het buitenland, wanneer u het beste kunt gaan rijden op winterbanden en welke winterbanden u het beste kunt kopen. Op onze website kunt u meer informatie vinden over bovenstaande zaken en meer.

"... winterbanden met velg kopen..."

Bent u op zoek naar inhoudelijke informatie over winterbanden, het aanbod op de huidige markt en aan welke voorwaarden winterbanden moeten voldoen? Dan bent u bij ons aan het goede adres, want wij gaan wat dieper in op deze materie en proberen u zo te helpen met het maken van de juiste keuze.

Winterbanden met korting via mijn autoverzekering?

Zijn winterbanden in Nederland verplicht en als dat zo is, krijg ik dan korting via mijn autoverzekering?

Ondanks dat winterbanden een betere ligging op de weg hebben wanneer er sneeuw of ijzel ligt, zijn winterbanden in Nederland niet verplicht. Dit is echter niet altijd het geval in andere Europese landen. Wanneer u bijvoorbeeld met de auto naar landen als Duitsland en Oostenrijk gaat in het winter seizoen, kunt u een boete krijgen wanneer u geen winterbanden heeft. In Oostenrijk geldt sinds 2008 zelfs een vaste periode waarin het verplicht is om met winterbanden te rijden. Deze periode loopt van 1 november tot en met 15 april. In landen als Frankrijk is het niet verplicht om met winterbanden te rijden, maar net als in Nederland kan het wel degelijk verstandig zijn om winterbanden te gebruiken in winterse omstandigheden. Met name wanneer u van plan bent om in Frankrijk op wintersport te gaan in bijvoorbeeld het Ardennen gebied. Dankzij de winterbanden rijd u dan vele malen veiliger en heeft u meer grip op sneeuw en ijs, maar ook op droge wegen.

Winterbanden en autoverzekeringen

Winterbanden zijn dus niet verplicht in Nederland, maar wel degelijk handig en verstandig om aan te schaffen. Hierdoor is het logisch dat u zich af vraagt of uw korting krijgt op winterbanden dankzij uw autoverzekering. Dit is veelal het geval. Veel autoverzekeraars zijn sinds een aantal jaar tot de conclusie gekomen dat het slimmer is om zich meer te richten op het voorkomen van schades. Hierdoor worden winterbanden vaker met korting aangeboden. Let er wel op dat u bij sommige autoverzekeraars daarvoor een extra bundel moet afsluiten, bij zo’n bundel worden de winterbanden en zomerbanden dan vaak gratis verwisseld en u kunt ze met korting aanschaffen. Voor studenten autoverzekeringen gelden speciale kortingen. Wanneer u een autoverzekering gaat afsluiten is het dus handig om eerst de verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Dit kan gemakkelijk met de top autoverzekering vergelijken tool die online te vinden is.