U wilt in het algemeen meer weten over winterbanden, de regels omtrent winterbanden in het buitenland, wanneer u het beste kunt gaan rijden op winterbanden en welke winterbanden u het beste kunt kopen. Op onze website kunt u meer informatie vinden over bovenstaande zaken en meer.

"... winterbanden met velg kopen..."

Bent u op zoek naar inhoudelijke informatie over winterbanden, het aanbod op de huidige markt en aan welke voorwaarden winterbanden moeten voldoen? Dan bent u bij ons aan het goede adres, want wij gaan wat dieper in op deze materie en proberen u zo te helpen met het maken van de juiste keuze.

Je elektrische auto voorzien van winterbanden

Een elektrische auto is vrijwel hetzelfde als de gebruikelijke auto met een verbrandingsmotor. De manier van aansturen is echter anders. Zo worden elektrische auto’s opgeladen met behulp van laadpalen en zijn traditionele auto’s genoodzaakt om langs een tankstation te gaan wanneer de tank leeg is. De elektrische auto wordt vaak thuis opgeladen, maar kan ook zeker op andere plekken. Laadpalen kunnen aan huis geplaatst worden, op openbare plekken of op het werk bijvoorbeeld. Verder beschikt een elektrische auto over dezelfde aspecten als een normale auto en ook met betrekking tot de jaargetijden. Zo is het voor de elektrische auto ook van belang om bijvoorbeeld winterbanden te plaatsen. Winterbanden helpen uiteraard om onder koude omstandigheden beter te presteren. Winterbanden bezitten een aantal aspecten die ervoor zorgen dat grip en wegligging alsnog goed zijn tijdens de koude wintermaanden. Eigenlijk is het voor elke auto aan te raden om winterbanden te gebruiken naast de elektrische auto.

Elektrisch rijden in de winter

Meer grip op de weg en vooral in de winter is ook voor elektrische auto’s een must. Winterbanden helpen hierbij door water en vuil beter af te voeren. Dit als gevolg van een andere samenstelling van het rubber, een dieper profiel en ook een andere profielvorm. Zomerbanden kunnen dit water en vuil minder goed afvoeren en om de wegligging te verbeteren zijn winterbanden een verstandige keuze. Door meer grip verliest de auto ook minder energie en kan je langer elektrisch rijden. Zodoende hoeven de elektrische auto’s minder snel aan de laadpalen. Daarnaast is het ook veel veiliger om tijdens lage temperaturen met winterbanden de weg op te gaan. Elektrisch rijden in de winter kan soms wel voor nadelen zorgen. Zo kan het bereik van de elektrische auto verminderen, aangezien een accu minder presteert onder lage temperaturen. Ook dienen bezitters van een elektrische auto rekening te houden met de mogelijkheid dat de laadkabels van laadpalen vastgevroren kunnen zijn aan de auto. Dit kan voor problemen zorgen de volgende dag en aangeraden wordt om niet zelf methodes te verzinnen om de laadkabel los te krijgen, maar bijvoorbeeld hulp in te schakelen van een autobedrijf of de wegenwacht. Elektrisch rijden in de winter vraagt meer van de accu en om het bereik niet nog meer te verminderen zijn winterbanden geen overbodige luxe. Daarnaast rijdt het prettiger en is het voor de inzittende veiliger, maar uiteraard ook voor de andere verkeersdeelnemers veiliger.